Ökad lönsamhet och tillväxt med rätt nivå på dina mål

Att sätta mål på fel nivå kan ge dig och din verksamhet sämre lönsamhet och tillväxt. Grovt räknat finns det tre olika nivåer som mål kan sättas på.

  • Trygghetsmål
  • Realistiska mål
  • Barriärbrytande mål

Trygghetsmål
Trygghetsmål ska vara lätta att uppnå vilket gör att det inte finns någon prestige eller belöning i att klara av målen.
Du klara av att uppnå dina mål på denna nivån relativt lätt.

Realistiska mål
För att uppnå ett realistiskt mål krävs ordentligt och hårt arbete.

Barriärbrytande mål
För att uppnå ett mål på denna nivån handlar det inte om att vara lite bättre än de realistiska målen, utan rejält mycket bättre. Du ska nå upp till extraordinärt resultat.

Chefens misstag

Att tänka på
Av naturliga orsaker vill dina medarbetare ha ett trygghetsmål som de anser är ett mål på nivån för realistiska mål. Du vill ha ett barriärbrytande mål som du anser är ett mål på nivån för realistiska mål. Nivån för ett realistiskt mål ligger förmodligen mitt emellan..

När du ska sätta mål tillsammans med din medarbetare ska ni först komma överens om vilka nivåer det finns och vad som krävs för att uppnå dem. Utgå från de tre olika nivåerna som jag har beskrivit i detta inlägg så är du och din medarbetare på god väg till att komma fram till mål som driver er verksamhet framåt.

.

 

 

Author: Andrè Sjöberg

Ledarskapsteknik.se drivs och drivs av mig, Andrè Sjöberg, som har mångårig erfarenhet som chef och ledare. Jag hjälper företag att utvecklas och gör detta både som mentor och rådgivare. Från och med 2013 ingår jag i Nyföretagarcentrum Öresunds Mentor-team vilket är otroligt roligt och givande.

Lämna ett svar